30 ноември, 2007

Оптимален план за развитие

Ще разгледаме план за застрояване на селата и в кой подред град кое е най-добре да се строи първоначално.


Първи град


Отначало мините и полетата се вдигат до 5-то ниво, а Скривалището (или няколко скривалища) до 10-то ниво. След това се строят Сборен пункт, Пазар, Казарма, Таверна (1-во ниво), Резиденция 1-во ниво. След това се вдигат полетата и мините до 8-мо ниво, след което се вдига Резиденцията до 10-то ниво и се обучават 3-ма Заселници.
След заселването на втория град в първия се развиват всички полета и мини до 10-то ниво и се строят всички заводи и пекарната до 5-то ниво (Най добре е една мина до 10-то ниво, правят се заводите и се вдигат до 4-то ниво. След това се вдигат всички мини до 10-то и чак тогава заводите до 5-то ниво).


Втори град


Реда е аналогичен на първия град с разлика, че Резиденция до 10-то ниво и Заселници е нужно да се построят веднага след като съберете необходимите точки Културно развитие за трети град. При излишък на ресурси Главната сграда може да се ъпгрейдне по-рано до 20-то ниво.
В крайна сметка достатъчно количество ресурс се прехвърля тук от първия град, т.к. развитието на новия град е приоритет на тези които са създадени и развити по-рано.


Трети, четвърти, пети град

Отначало се строи Главна сграда до 20-то ниво, паралелно с това и необходимото количество за това полета. След това се вдигат всички полета и мини до 10 ниво и Заводите до 5-то ниво и чак след това всичко останало.
И тук резиденция 10-то ниво и 3-ма заселника се правят веднага щом се достигнат необходимите точки Културни развитие за следващия град.


Шести, седми и т.н. град

И тези градове развиваме както предходните. Но тук вече не строим заселници. Развиваме резиденцията до 20-то ниво и обучаваме тук 2-ма вождове, които впоследствие ще завземат градове от други играчи.

В този момент вече трябва да сменим столицата си (ако не сме направили вече това), като изберем за столица втория или третия от градоете. Ако от столицата ни вече са направени допустимите градове, то тогава е необходимо сенаторите / вождовете / предводителите да ги изкараме от някой от второстепенните градове.
При това в превзетия град загива всичката построена войска, а също изчезват и изследвания на едениците и ъпгрейти на атаката и защитата.
Благодарение на този трик вие имате възможност да построите в столицата не 2-ма, а 3-ма сенатора.

3 коментара:

HowBizarre каза...

ьм...
интересно...

поздравлния за малкото начинания...

и едно полезно сайтче...

http://www.traviantoolbox.com/

все още не съм прегледал по-старите постове - дано не си го пунал... :о)

GAD каза...

Никога не съм давал разрешение това да бъде публикувано където и да е. Моля това да се изтрие от тука.

Unknown каза...

ако желаете да намерите още съвети + актуални(текущо е 2017 година и аз поствам почти всяка седмица нови статии за текущи сървъри постоянно и ще продължа да поствам) новини относно онлайн играта травиан и/или допълнителни съвети, които не са споделени тук, различни бъгове, съвети за ботове и всичко нужно за травиана - то моля посетете сайта ми - http://traviqnbg.hostoi.com/ ; и ако желаете го сложете в чести отметки, тъй като ако играете играта, то 100% сайта ще ви бъде полезен като допълнително ръководство и дневник с линкове и т.н.